Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیکتاتور فقید مصر پیش‌تر در یکی از مصاحبه‌های خود به طور رسمی اعتراف کرده بود که در هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران به صدام کمک کرده بود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، حسنی مبارک در سن ۹۱ سالگی درگذشت. مرگ وی چند هفته پس از آن رخ داد که تحت عمل جراحی قرار گرفته بود.

دوستان و نزدیکان «علاء» پسر مبارک در شبکه‌های اجتماعی در حال ارسال پیام‌های تسلیت به وی هستند، در حالی که خانواده مبارک همچنان سکوت کرده و تاکنون بیانیه رسمی درباره فوت وی صادر نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حکومت مبارک در سال ۲۰۱۱ پس از اعتراضات فراگیر به سیاست‌های سرکوبگرانهاش ساقط شد. وی نخستین مقام عربی است که پس از بیداری اسلامی دادگاهی شد.

مرگ دیکتاتور اسبق مصر باعث شد تا به بازخوانی یکی از مصاحبه وی بپردازیم که در آن به کمک به صدام، دیکتاتور اعدام شده عراق در دوران هشت سال جنگ تحمیلی علیه ملت ایران اعتراف کرده بود. 

حسنی مبارک اردیبهشت سال جاری در گفتگوی اختصاصی با روزنامه «الانباء» چاپ کویت اعتراف کرد که مصر ازجمله کشورهایی بود که به عراق در جنگ تحمیلی کمک کرد و گفت: ما به عراق در جنگ علیه ایران کمک کردیم و این در حالی بود که روابط رسمی میانمان برقرار نبود.

وی افزود: در کنفرانس اسلامی که ۱۹۸۷ در کویت برگزار شد، «زاید بن‌سلطان آل نهیان»، بنیان‌گذار امارات متحده عربی با من گفتگو کرد و خواست که به کشورش سفر کنم؛ من ابتدا تمایلی به این سفر نداشتم ولی بعد از اینکه اصرارهای او را دیدم گفتم که قصد ندارم مایه دردسرش شوم و با وجود اینکه روابط رسمی نداشتیم به دیدارش رفتم. سپس صدام و بعد از وی، ملک حسین (شاه اردن) ازسرگیری روابط را اعلام کردند. به این ترتیب روابط مصر با کشورهای عربی به حالت طبیعی خود بازگشت و اتحادیه عرب در قاهره مستقر شد.

رئیس‌جمهور اسبق مصر تصریح کرد: زمان آغاز  «عملیات فاو» فرا رسید که به دیدار صدام و فرماندهان عراقی در اتاق عملیات رفتم تا به آنها در جنگ علیه ایران کمک کنم. همه کشورهای حوزه خلیج (فارس) به عراق از نظر مادی کمک می‌کردند تا حدی که شخصی همچون صدام (فریفته شده بود و) می‌گفت که در حال حمایت از جبهه شرق جهان عرب است.

مبارک درباره جنگ کویت نیز گفت: من تردیدی ندارم که حمله به کویت و پیامدهای آن باعث بدتر شدن وضعیت منطقه تا امروز شده است؛ جهان عرب طوری دچار چنددستگی شده است که تاکنون نشده بود و توازنی که (به زعم عرب‌ها) قرار بود با جنگ عراق علیه ایران به وجود آید، به سود منافع ایران در منطقه رخ داده است. 

رئیس‌جمهور اسبق مصر در ادامه این مصاحبه ایران را به برهم زدن ثبات منطقه و تهدیدی برای امنیت ملی کشورهای عربی متهم کرد و افزود: از بعد ۲۰۱۱ میلادی همه کشورهای منطقه به نوعی مشی ضد ایرانی دنبال کردند؛ مصر که با عراق در تقابل با ایران قرار گرفته بود، به جمع برادران خود در خلیج (فارس) علیه تهدیدات ایران پیوست. من با ملک عبدالله، پادشاه فقید عربستان چشم‌انداز مشترکی در زمینه مقابله با ایران در منطقه داشتیم. 

انتهای پیام/4106/۴۰۳۳/

منبع: آنا

کلیدواژه: ایران حسنی مبارک صدام جنگ تحمیلی دیکتاتور مصر علیه ایران جنگ تحمیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۰۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران خبر داد و نوشت که در این گفت‌ وگو بر اهمیت کاهش تنش‌ها در منطقه تاکید کرده است.

به گزارش مشرق، بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفت وگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعاها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان دربرابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نبابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

دیگر خبرها

  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر در خصوص تحولات منطقه
  • در هاوانا صدام به من گفت فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از ایران پس بگیریم/ ضربتی به ایران بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود
  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ناقوس جنگ را چه کسی به صدا درآورد؟/ زیباکلام: ما باعث حمله‌ی صدام به ایران شدیم/ حبیب احمدزاده: این ساده‌لوحی است صدام کینه‌ی قرارداد الجزایر را داشت
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه